Snel recept: pasta met garnalen en rucola

Als je geen fructose kunt eten, dan is het soms best lastig om snel een maaltijd voor elkaar te toveren. Kant en klaar maaltijden zijn geen optie, en “zakjes” of “kruidenmixen” zitten vaak vol met suikers. Meestal ben ik daarom wel een uurtje zoet met koken. Maar soms heb ik die tijd niet. Omdat ik vast niet de enige ben die hier af en toe last van heeft, zal ik mijn “snelle recepten” ook op mijn blog plaatsen. Echt recepten zijn het natuurlijk niet, maar misschien heeft er iemand iets aan ter inspiratie!

Ik werk fulltime en ben vaak pas rond 18.30 thuis. Als ik dan in de avond nog weg moet, bijvoorbeeld om te sporten, naar vriendinnen te gaan of om eens heerlijk mezelf te laten verwennen bij de schoonheidsspecialiste, dan heb ik geen uur de tijd om te koken (aangezien ik het ook nog op moet eten en de keuken op moet ruimen). Dus een aantal snelle maaltijden achter de hand hebben, is wel handig. Zeker als ik alleen eet (minstens 1 keer per week) dan is een dergelijke maaltijd erg handig. Inmiddels heb ik er aardig wat op mijn lijstje staan.

Pasta met garnalen en rucola

1302020001De ingredienten:

  • Spelt volkorenpasta
  • Zakje rucola
  • Bakje verse garnalen van AH
  • Knoflookpoeder (verse knoflook kan ook, maar ik kan beter tegen poeder dan tegen verse knoflook)
  • Philadelphia bieslook (bij lactose intolerantie kun je deze weglaten of vervangen met een beetje lactosevrije kookroom)
  • Parmezaanse kaas
  • Eventueel wat truffelolie (ik ben er gewoon dol op en gebruik het bijna altijd bij pasta gerechten)

Bereiding

  1. Leg een bedje van rucola op een bord
  2. Kook de pasta
  3. Bestrooi de garnalen met wat knoflookpoeder en bak ze kort in de koekenpan
  4. Giet de pasta af, roer er wat truffelolie of gewone olijfolie door
  5. Naar smaak Philadelphia door de pasta roeren
  6. Leg de pasta op de rucola, daarna de garnaaltjes er bovenop, parmezaanse kaas erover raspen en klaar!

Smakelijk eten!

Plaats een reactie